Президентът Румен Радев е разочарован от Македония. Институциите в РСМ трябва

...
Президентът Румен Радев е разочарован от Македония. Институциите в РСМ трябва
Коментари Харесай

Президентът Радев изрази разочарование от Македония

Президентът Румен Радев е отчаян от Македония. 

Институциите в РСМ би трябвало да потвърдят с резултати, че в действителност се стремят към европейска интеграция. Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден в Брюксел с президента на Френската република Еманюел Макрон. Двамата разискаха тематики от дневния ред на двустранното съдействие и в границите на Европейски Съюз, оповестиха от прессекретариата на президента.

Поредната антибългарска акция в РСМ, довела до редица закононарушения от ненавист – палеж и пукотевица против български културни клубове, както и принуждение над македонски българи, будят въпрос за ролята и отговорността на институциите в страната, акцентира президентът Радев. Държавният глава подсети, че както България, по този начин и РСМ са приели препоръчаната в границите на Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз преговорна рамка, като вписването на българите в конституцията на РСМ е наложителна стъпка преди началото на преговорния развой. " Наблюдаваме неявяване на политическа воля за промени и смяна на конституцията, а вместо това в страната се води следващата антибългарска акция “, уточни Румен Радев, представен от през днешния ден.бг.

Двамата президенти означиха положителното партньорство сред България и Франция в енергетиката, както и вероятностите за неговото следващо развиване.

По време на срещата българският държавен глава изрази интереса на страната ни да придобие изтребители на лизинг от своите съдружници като краткотрайно решение за обезпечаване на отбраната на българското въздушно пространство до приемането на ескадрилата F-16.

Присъединяването на България към Шенген и вероятните подходи за реализиране на това, също беше акцент на срещата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР